Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen jaren is het duidelijk dat het oversubsidiëren van zonnepanelen misschien niet het beste idee was.

Zo wordt de historisch aangemaakt put nu terug opgevuld via de verguisde netvergoeding/prosumententarief (enkel voor zonnepnaalbezitters) en een nog meer vervloekte Turteltaks (die ook voor alle andere elektriciteitsgebruikers telt).

Het afgelopen jaar waren er echter enkele evoluties, die maken dat investeren in zonnepanelen in 2017 nog steeds een goed idee is.

Zo stijgt de elektriciteitsprijs steeds verder, zakt de prijs van zonnepanelen steeds verder, was 2016 weer een recordjaar van zonneopbrengst en kan je momenteel nog gebruik maken ven een goedkope Vlaamse energielening in 2017.

Ook rond het uitbreiden van een bestaande installatie zijn er zaken veranderd, die je in 2017 zeker kan benutten indien je nu reeds een PV installatie op je dak hebt liggen.

Ben je zeker dat je je zonnepanelen hebt aangegeven?

Naast ondersteuning en een oproep voor meer zonnepanelen start Vlaams minister van energie Bart Tommelein in 2017 ook wel een strijd tegen energiefraude. Vanaf 1 april 2017 wordt er strenger opgetreden tegen het niet aangeven van een zonnepaneelinstallatie.

Indien je dit niet hebt gedaan, maak dan zeker gebruik van de regularisatieperiode tussen 1 april en 1 juni 2017.

bank-note-euro-bills-paper-money-63635

Nieuwe trends voor zonnepanelen in 2017

Vanaf 2017 zullen ook steeds meer nieuwe innovaties zijn intrede doen binnen de zonnepaneelwereld. Naast een steeds groter rendement voor de nieuwe generatie PV panelen wordt er ook gekeken naar het totaalplaatje.

Zo worden er zonnepanelen verwacht, die beter integreren in je huidige dak, maar de grote evolutie lijkt van Solarcity te gaan komen. Dit bedrijf van Elon Musk is ondertussen onderdeel geworden van Tesla en komt met een zogenaamde solar roof. Een dakbedekking, die ineens ook als zonnepaneel gaat werken. Bekijk zeker onderstaande video hiervan.

Deze Solar roofs werken natuurlijk perfect samen met de Tesla Powerwall huisbatterijen, waardoor je theoretisch off-the-grid zou kunnen gaan met je huisinstallatie.

3 reacties op “Zonnepanelen prijzen en subsidies in 2017”

  1. Het rendement van zonnepanelen zakt met de jaren …. dus moet het prosumententarief ook zakken met de leeftijd van de zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle