Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Kopen van zonnepanelen een goede investering

De nieuwe minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) trekt vol de kaart van zonnepanelen. Waar er in het verleden hierdoor een oversubsidiëring is uitgevoerd, waardoor we nu met de Turteltax (en de netvergoeding) geconfronteerd worden is dit nu anders.

Inzetten op hernieuwbare energie is van groot belang als we de klimaatdoelstelling willen halen, die in Parijs zijn goedgekeurd.

Zonnepanelen op overheidsgebouwen, bij bedrijven, maar ook bij particulieren zijn hiervoor een belangrijk deel voor het halen van de doelstellingen.

Zonnepanelen een goede investering naar de toekomst

De subsidies voor het installeren van zonnepanelen zijn doorheen de afgelopen jaren volledig wegghaald en verdwenen. Daarnaast is de prijs van zonnepaneelinstallaties ook gedaald en is hierdoor de terugverdientijd zelfs korter geworden.

Door een steeds hogere kostprijs van elektriciteit, wordt het zelf opwekken van elektriciteit naar de toekomst dan ook een belangrijke factor in de klimaatdoelstellingen.

De investering in zonnepanelen is daardoor een ideale investering. Enkele belangrijke factoren hierbij:

Zoals Tommelein het dan ook stel: “Het is vandaag zelfs rendabeler om te investeren in zonnepanelen dan het geld op je spaarrekening te zetten.”

Related Posts

About The Author

10 Comments

Add Comment