Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Tesla Powerwall voor zonnepanelen

Gisteren lanceerde Elon Musk met zijn bedrijf Tesla de Powerwall. Tesla kennen de meesten al wel van de revolutionaire elektrische wagens die als unieke eigenschap een zeer sterke batterij hebben.

Tesla is dan ook geen autobouwer, maar eerder een batterijbouwer, die als bijproduct momenteel ook auto’s bouwt. De lijn met nieuwe producten, die gisteren werden gelanceerd zijn dan ook belangrijker en revolutionairder voor onze wereld.

Tesla Powerwall?

De Powerwall is een huisbatterij, waarmee je eenvoudig elektriciteit kan opslagen om deze nadien terug te gaan gebruiken. De vorm heeft veel weg van een moderne verwarmingsketel en met de afmetingen van 130 bij 86 bij 18 cm past deze perfect ergens aan de muur.

Voorzien van een oplaadbare lithium-ion-accu en voorzien ze een standaard garantie van 10 jaar voor de 2 modellen die nu voorgesteld zijn:

  • een 7 kWh-versie (3000 dollar)
  • een 10 kWh-versie (3500 dollar)

Deze powerwalls kan je trouwens serieel tot 9 exemplaren aan elkaar koppelen.

tesla powerwall zonnepanelen

Waarom is dit revolutionair?

De Powerwall kan voor een echte revolutie gaan zorgen in het elektriciteitsverbruik van huishoudens. Enkele voorbeelden:

1. Heb je zonnepanelen op je dak liggen, dan kunnen deze nu perfect tijdens de dag elektriciteit opladen (wanneer er niemand thuis is), zodat je gratis elektriciteit hebt ‘s avonds. Zo kom je van je werk ‘s avonds thuis en gebruik je de opgeslagen energie van de hele dag.

2. Heb je een elektriciteitsteller met dag/nacht-tarief, dan kan je perfect de Powerwall ‘s nachts laten opladen tijdens het goedkopere nachttarief.

3. Deze winter was er veel te doen over de gevreesde blackouts. De Powerwall zorgt steeds voor een backupsysteem met noodbatterij voor in deze gevallen.

Ook voor bedrijven en zelfs nutsbedrijven zullen er zogenaamde powerpacks in blokken van 100 kWh komen, die schaalbaar kunnen gekoppeld worden tot een opslagcapaciteit van wel 10 MWh of hoger.

Als men dit in grote getallen op de markt zal brengen (Reeds te reserveren op Teslaenergy.com en beschikbaar vanaf de zomer), dan zal dit zeker voor de nodige aanpassingen in onze verbruik gaan zorgen. Benieuwd hoe dit verder zal evolueren!

Kijk zeker even de aankondiging van Elon Musk om de achterliggende visie hierover te weten te komen.

Related Posts

About The Author

6 Comments

Add Comment