Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Turteltaks/Bijdrage Energiefonds ook voor zonnepaneelbezitters?

De Turteltaks blijft de gemoederen verder verhitten. Deze heffing die de Vlaamse regering invoert voor het afbouwen van de historische schuldenberg van de oversubsidiëring van zonnepanelen zal ook tot in 2016 zorgen voor discussie.

Hoeveel bedraagt de Turteltaks/Bijdrage Energiefonds?
Een doorsneegezin met een verbruik van minder dan 5 Megawattuur zal 5 jaar lang 100 103,37EUR/jaar moeten betalen als Turteltaks. Verwarm je echter ook elektrisch, dan kom je al snel in de hogere schijven.

Update 2017
Voor 2017 zijn de nieuwe bedragen voor de bijdrage aan het energiefonds vastgesteld op volgende bedragen.

Ook voor zonnepaneeleigenaars?
Ook zonnepaneeleigenaars moeten naast de netvergoeding ook deze Turteltaks betalen, zoals alle andere gezinnen. Dit is vanaf 1 maart 2016 voor 5 jaar op je jaarlijkse afrekening van je energieleverancier te vinden.

Nog addertjes onder het gras?
Woon je in een appartement, dan is er nogmaals slecht nieuws. Voor de aparte teller voor de gemeenschappelijke elektriciteit, dien je namelijk ook nog eens de flattax van 100EUR te gaan betalen. Nog eens 50EUR dus, als je het gebouw maar met 2 appartementen deelt. Een zure tegenvaller dus.

Al deze maatregelen: verhoging nettarieven, verhoging btw naar 21%, Turteltaks,… zorgen voor een stevige stijging van de elektriciteitsfactuur voor gezinnen. Een gevaarlijke evolutie voor de nabije toekomst dus.

Related Posts

About The Author

2 Comments

Add Comment