Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De Turteltaks blijft de gemoederen verder verhitten. Deze heffing die de Vlaamse regering invoert voor het afbouwen van de historische schuldenberg van de oversubsidiëring van zonnepanelen zal ook tot in 2016 zorgen voor discussie.

Hoeveel bedraagt de Turteltaks/Bijdrage Energiefonds?
Een doorsneegezin met een verbruik van minder dan 5 Megawattuur zal 5 jaar lang 100 103,37EUR/jaar moeten betalen als Turteltaks. Verwarm je echter ook elektrisch, dan kom je al snel in de hogere schijven.

Update 2017
Voor 2017 zijn de nieuwe bedragen voor de bijdrage aan het energiefonds vastgesteld op volgende bedragen.

Ook voor zonnepaneeleigenaars?
Ook zonnepaneeleigenaars moeten naast de netvergoeding ook deze Turteltaks betalen, zoals alle andere gezinnen. Dit is vanaf 1 maart 2016 voor 5 jaar op je jaarlijkse afrekening van je energieleverancier te vinden.

Nog addertjes onder het gras?
Woon je in een appartement, dan is er nogmaals slecht nieuws. Voor de aparte teller voor de gemeenschappelijke elektriciteit, dien je namelijk ook nog eens de flattax van 100EUR te gaan betalen. Nog eens 50EUR dus, als je het gebouw maar met 2 appartementen deelt. Een zure tegenvaller dus.

Al deze maatregelen: verhoging nettarieven, verhoging btw naar 21%, Turteltaks,… zorgen voor een stevige stijging van de elektriciteitsfactuur voor gezinnen. Een gevaarlijke evolutie voor de nabije toekomst dus.

4 reacties op “Turteltaks/Bijdrage Energiefonds ook voor zonnepaneelbezitters?”

  1. Een zoveelste bewijs dat de mensen de rekening gepresenteerd krijgen van de OLYMPISCHE incompetentie van de politiek. Voor de camera blinken dat ze weer hard hebben gewerkt en een goed akkoord hebben uitgewerkt. Ach ja; heel hard hebben ze ook gewerkt: de ik-boodschappen vliegen in het rond. Niet vergeten, als ze het geld van je dak komen schrapen is er ook nog de buurman of misschien de hele straat die de meest onwaarschijnlijke belastingen moeten betalen omdat de zon schijnt. Na de diefstal van alle overproductie aan prijs 0, deze zoveelste diefstal. Moet je weten, deze overproductie wordt niet alleen verkocht, maar gaat ook nog eens langs de BTW-molen. Competente politiek? Daar zullen wij wel over oordelen. Van ethiek en rechtvaardigheid geen sprake in dit verhaal. How low can you go? Als het niet ‘prosumeert’ zal het wel ‘usurperen’, zeker?

  2. Ik koos er ooit voor om GEEN zonnepanelen te plaatsen. Ik dacht dat de technologie zou verbeteren en dat de prijzen zouden dalen.

    Incompetente politici strooiden subsidies als of het confetti was! En daar betaalt nu iedereen voor, zonnepanelen of niet. En huurders van appartementen, lees ik hier, betalen zelfs 2 keer!

    Mijn energiekosten stijgen dit jaar met 14.3%. Dat verdien ik terug over een periode van meer dan een eeuw (!) als ik voor een goedekopere leverancier kies.

    We worden dagelijks belazerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle