Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wie sinds 1 januari 2013 zonnepanelen heeft laten installeren, krijgt vanaf 1 februari 2014 geen subsidies meer. Tot nu toe kreeg iedereen groenestroomcertificaten voor de geproduceerde energie.

Dat dit een domper op de verkoop van zonnepanelen moet betekenen is zeker niet waar. De prijs van zonnepanelen is in een sterk dalende lijn en 2015 was dan ook een sterk jaar voor nieuwe installaties.

Check dit zeker door bijvoorbeeld vrijblijvend een zonnepaneel offerte aan te vragen.

Het aantreden van de nieuwe Vlaamse regering met Open VLD, NV-A en CD&V in combinatie met strenge besparingen, zal alvast niet lijden tot nieuwe subsisdies voor zonnepanelen in de komende jaren.

Daarnaast is er nu ook een nieuwe Netvergoeding vanaf 2015 en zelfs een Turteltaks voor het wegwerken van de historische schuld van de zonnepaneel subsidies.

Check ook zeker wat 2017 brengt voor zonnepanelen.

1 reactie “Zonnepaneel subsidies 2016”

  1. Heb vorig jaar zonnepanelen laten plaatsen , de installateur verzekerde me dat ik recht had op één certificaat (weet niet waarom )Ik heb een tweevoudige teller (dag en nacht) Nu zie ik dat mijn dagteller wel achteruit draait ( gratis elektriciteit naar ………) terwijl mijn nachtteller wel verbruikt , zelfs met deze te laten vervangen naar dagteller ga ik verbruiken. Mijn vraag is : ik neem stroom af van het net , moet ik dan ook die turteltax en netvergoeding betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle