Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Sterke stijging zonnepaneel installaties in 2015

Je zou het niet verwachten met al die heisa rond de netvergoeding/prosumentenvergoeding, maar tijdens de eerste 4 maanden van 2015 zijn er dubbel zo veel zonnepanelen geïnstalleerd als tijdens de start van 2014!

Het is geleden van tijdens de boom in 2005-2012, dat de markt van zonnepanelen nog zo hard is aangetrokken. De boom in deze periode werd veroorzaakt door de (over)subsidiëring van de zonnepanelen met groenestroom certificaten, die momenteel volledig zijn weggevallen.

Voor de redenen is het niet ver zoeken:

In totaal kwamen er de eerste 4 maanden van dit jaar 2.836 nieuwe installaties van zonnepanelen (kleiner dan 10 kilowatt) bij. Ben je dus zelf ook aan het denken over het plaatsen van zonnepanelen, maak dan ook gebruik van de aantrekkende markt en de hogere concurrentie.

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) werkt momenteel aan een kwaliteitscharter voor groepsaankopen. Er komt ook een Vlaamse zonnekaart aan tegen de zomer van 2016, die zal aangeven hoeveel rendement een dak met zonnepanelen kan opleveren.

Related Posts

About The Author

No Responses

Add Comment