Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Update
We berichten hier reeds in de zomer van 2015, dat de Vlaamse zonnekaart eraan kwam tegen de zomer van 2016. Na nog een half jaartje langer wachten is nu in maart 2017 deze Vlaamse zonnekaart dan ook echt gelanceerd.


Ter ondersteuning van het succes van zonnepanelen en zonneboilers in Vlaanderen, plant Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom de lancering van een Vlaamse zonnekaart tegen de zomer van 2016.

Deze zonnekaart zal voor elk dak een score (en mogelijk opbrengst) gaan geven aan de hand van verschillende parameters (zoals de hellingsgraad van het dak, de oriëntatie en eventuele schaduw van omliggende hindernissen). Hierdoor krijg je naast een score en opbrengst voor zonnepanelen ook een mogelijk opbrengst voor zonneboilers.

Dit project doet denken aan de Antwerpse thermografische kaart, die reeds in de winter van 2009 werd opgesteld omtrent de warmteuitstraling van woningen in de Antwerpse regio. Op deze kaart kan er dan ook eenvoudig gekeken worden hoe het met de dakisolatie van je huis staat gesteld.

In Nederland werken velen gemeente reeds samen met de organisatie achter zonnekaart.nl om een dergelijke online kaart op te stellen. Hier kan je eenvoudig voor je woning de score, opbrengst en meer info terugvinden. Door het presenteren van deze info op een bevattelijke manier is het voor een huiseigenaar eenvoudig om zelf de juiste keuze te gaan maken.

zonnekaart nederland

Wil je ondertussen al zelf aan de slag, dan kan je met de zonnepanelen opbrengst tabel ook zelf reeds een voorzichtige inschatting maken van een mogelijke opbrengst van de installatie van zonnepanelen op je dak.

2 reacties op “Vlaamse zonnekaart gelanceerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle