Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Verhoging elektriciteitsprijs goed nieuws voor terugverdientijd

Het systeem van de groenestroomcertificaten heeft een put van 2 miljard EUR gemaakt in de boekhouding van de Vlaamse regering.

Naast de netvergoeding/prosumententarief voor bezitters van zonnepanelen zijn er nog enkele andere maatregelen, waarmee deze put nu zal worden gedicht.

Voor alle consumenten komt er nu een algemene belasting van 8% op hun elektriciteitsfactuur. Dit is natuurlijk goed nieuws voor zonnepaneelbezittters, daar zij deze belasting bijna niet zullen voelen. Daarentegen zorgt het ook voor een kortere terugverdientijd van hun panelen.

Een 2de piste, die er door de taxshift zit aan te komen is het terug optrekken van het verlaagde btw-tarief van 6% op elektriciteit naar het oude 21%. Ook dit is weer een verhoging van de kosten voor niet-zonnepaneel bezitters en zorgt er dus voor dat zonnepanelen sneller rendabel zullen zijn.

Voor alle zonnepaneelbezitters is het dus niet enkel kommer en kwel met die netvergoeding (die voor veel discussie zorgt), maar ook niet-bezitters betalen nu mee. De afgelopen dagen is er dan ook terug een toename in de vraag naar offertes voor zonnepanelen.

Related Posts

About The Author

Add Comment