Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Zonnepanelen prijzen en subsidies in 2017

De afgelopen jaren is het duidelijk dat het oversubsidiëren van zonnepanelen misschien niet het beste idee was.

Zo wordt de historisch aangemaakt put nu terug opgevuld via de verguisde netvergoeding/prosumententarief (enkel voor zonnepnaalbezitters) en een nog meer vervloekte Turteltaks (die ook voor alle andere elektriciteitsgebruikers telt).

Het afgelopen jaar waren er echter enkele evoluties, die maken dat investeren in zonnepanelen in 2017 nog steeds een goed idee is.

Zo stijgt de elektriciteitsprijs steeds verder, zakt de prijs van zonnepanelen steeds verder, was 2016 weer een recordjaar van zonneopbrengst en kan je momenteel nog gebruik maken ven een goedkope Vlaamse energielening in 2017.

Ook rond het uitbreiden van een bestaande installatie zijn er zaken veranderd, die je in 2017 zeker kan benutten indien je nu reeds een PV installatie op je dak hebt liggen.

Ben je zeker dat je je zonnepanelen hebt aangegeven?

Naast ondersteuning en een oproep voor meer zonnepanelen start Vlaams minister van energie Bart Tommelein in 2017 ook wel een strijd tegen energiefraude. Vanaf 1 april 2017 wordt er strenger opgetreden tegen het niet aangeven van een zonnepaneelinstallatie.

Indien je dit niet hebt gedaan, maak dan zeker gebruik van de regularisatieperiode tussen 1 april en 1 juni 2017.

bank-note-euro-bills-paper-money-63635

Nieuwe trends voor zonnepanelen in 2017

Vanaf 2017 zullen ook steeds meer nieuwe innovaties zijn intrede doen binnen de zonnepaneelwereld. Naast een steeds groter rendement voor de nieuwe generatie PV panelen wordt er ook gekeken naar het totaalplaatje.

Zo worden er zonnepanelen verwacht, die beter integreren in je huidige dak, maar de grote evolutie lijkt van Solarcity te gaan komen. Dit bedrijf van Elon Musk is ondertussen onderdeel geworden van Tesla en komt met een zogenaamde solar roof. Een dakbedekking, die ineens ook als zonnepaneel gaat werken. Bekijk zeker onderstaande video hiervan.

Deze Solar roofs werken natuurlijk perfect samen met de Tesla Powerwall huisbatterijen, waardoor je theoretisch off-the-grid zou kunnen gaan met je huisinstallatie.

Related Posts

About The Author

One Response

Add Comment