Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Sinds begin 2014 moeten nieuwbouwwoningen verplicht hernieuwbare energie produceren. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan dient de woning een verscherpt E-peil te halen van 54 ipv. van 60. Het verschil in E-peil komt overeen met de impact van groene investeringen op het E-peil.

Minister van energie Annemie Turtelboom maakt nu de cijfers van 2014 bekend. Hierbij kiest 2 op 3 bouwers voor de plaatsing van energieopwekkende investeringen (tegenover amper 17% in 2012!). Een overzicht van de keuzes:

Door deze shift naar zelf opwekken van een deel van de energievoorzieningen van de eigen woning, krijgt Vlaanderen weer een extra zetje richting de strenge Europese normen omtrent alternatieve energie.

In combinatie met de goede weersomstandigheden is 2014 dus een topjaar geworden voor zowel installateurs als eigenaars van zonnepanelen en zonneboilers.

De nieuwe netvergoeding voor zonnepaneelbezitters doet ondertussen wel veel stof opwaaien bij bezitters van oudere installaties (die nog niet van de lagere prijzen hebben kunnen profiteren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle