Informatie over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wie sinds 1 januari 2013 zonnepanelen heeft laten installeren, krijgt vanaf 1 februari 2014 geen subsidies meer. Tot nu toe kreeg iedereen groenestroomcertificaten voor de geproduceerde energie. De overheid wilde het plaatsen van zonnepanelen stimuleren en de certificaten moesten een rendement van minstens 5% garanderen.

Dat dit een domper op de verkoop van zonnepanelen moet betekenen is zeker niet waar. De prijs van zonnepanelen en de efficiëntere werking, maakt dat zonnepanelen nu zelfs zonder subsidie een goede investering zijn. De prijs van zonnepanelen is in een sterk dalende lijn verder aan het zakken.

Check dit zeker door bijvoorbeeld vrijblijvend een zonnepaneel offerte aan te vragen.

Het aantreden van de nieuwe Vlaamse regering met Open VLD, NV-A en CD&V in combinatie met strenge besparingen, zal alvast niet lijden tot nieuwe subsisdies voor zonnepanelen in de komende jaren.

Daarnaast zijn er nu ook plannen van de nieuwe Vlaamse regering voor een nieuwe Netvergoeding voor 2015, waarbij getallen tot 250Euro ter sprake komen.

3 reacties op “Zonnepaneel subsidies 2015”

 1. groot schandaal deze bijdrage.

  De zonnepanelen = groene energie.
  Omdat Vlaanderen zelf de kost niet wou dragen voor een opgelegde hoeveelheid groene energie(Europa). Heeft men de burger warm gemaakt om de investering te dragen, met als aalmoes de certificaten. Nu komt men achteraf met een extra kost. De burger met panelen belast het net niet hard. Energie die in het net komt(pv)wordt door buurman weer gebruikt.
  De belasting op het net komt door de grote pv-installaties en windturbines. Zouden beter de grote installaties enkel belasten.

  1. De buurman gebruikt die stroom helemaal niet ! Van de door zonnepanelen opgewekte stroom wordt slecht 30% gebruikt 70% van de geproduceerde stroom gaat gewoon verloren!!! Overdag is het stroomverbruik in woonwijken veel te laag om al die opgewekte energie te verbruiken(enkel hier en daar een frigo en diepvriezer die aanslaat)
   Zonnepanelen leveren hun stroom af voor de hoogspanningscabine waardoor deze in de omliggende straten moet verbruikt worden. Stroom die niet onmiddellijk kan opgebruikt worden gaat gewoon verloren.
   De zonnepanelenzwendel is gebaseerd op schandalige leugens. Het is de grootste wettelijke oplichterij aller tijden. Als je weet dat deze sector goed is voor een miljardenomzet dan weet je het wel.

   1. Zoek ‘smart grid’ op. Het is absoluut geen zonnepanelenzwendel…De overheid denkt gewoon niet na! Groen = goed… en daar stopt hun denken. Half werk zoals altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Update subsidie/premie zonnepanelen 2024

februari 14, 2024

De overheid van de Vlaamse regio is gestopt met het verstrekken van

Netvergoeding / prosumententarief update 2024

december 7, 2023

In 2013 was er reeds een eerste poging van de Vlaamse regering

Bezoek het eerste off grid huis in België

december 4, 2023

Vanuit de comments opgepikt: Volledig afgekoppeld van het net en toch alle