Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Zonnepanelen brengen minder op?

Er is een flinke groei ontstaan in huizen met zonnepanelen, vooral onder de particulieren, die deze aanschaf van
een alternatieve energiebron zien als een duurzame investering. Je hebt zonnepanelen laten installeren,
maar na verloop van tijd vertrouw je het niet en denk je dat je niet het maximale rendement uit je zonnepanelen haalt.
Je kunt dit dan laten controleren door zonnepanelen experts. Zij hebben hier tegenwoordig het materiaal voor om dit goed te kunnen testen.

Controle van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen laat installeren, ga je er van uit dat alles van top kwaliteit is en dat je een goede investering hebt gedaan. Dit is echter minder waar. Door de enorme groei van de afgelopen jaren zijn er veel installateurs bijgekomen. Ook wordt er met verschillend materiaal gewerkt. De ene zonnepanelen leverancier besteld zijn zonnepanelen uit Duitsland, terwijl de andere Chinese zonnepanelen gebruikt. Er zit dus ook nog eens een groot verschil in materiaal.
Er kan dus soms ook gebruik gemaakt worden van minder goed materiaal. Dit kan uiteindelijk ten koste gaan van de opbrengsten van je zonnepanelen.

In België zijn er nu veel bedrijven die daar op inhaken en professionele apparatuur hebben om na te gaan of je zonnepanelen nog 100% renderen. Ze doen dit bijvoorbeeld met behulp van warmte camera’s. Wanneer ze deze richten op de panelen en zij zien een warme plek, dan kan dit betekenen dat er misschien wat cellen kapot zijn. Het is dus niet verkeerd om naar een aantal jaar je zonnepanelen eens te laten controleren

Opslaan van gewonnen energie

Helaas is de ontwikkeling nog niet zo ver dat we alle opgevangen energie kunnen opslaan in de vorm van een accu. Op dit moment kun je het alleen nog direct terugleveren aan het net. Er zijn wel mogelijkheden, alleen zijn deze accu’s nog zo groot en duur dat dit bijvoorbeeld niet rendabel is voor een particulier.

Related Posts

About The Author

Add Comment