Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Grootste zonnepark ligt in Pakistan

Bij Pakistan denken we allemaal direct aan Taliban, bomaanslagen, geweld,… maar Pakistan herbergt ook het grootste park met zonnepanelen ter opwekking van elektriciteit.

Het Quaid-e-Azam Solar Power Park is een stuk woestijn van 200 hectaren waarop maar liefst 400.000 zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Ook op Google Maps is dit enorme zonnepark dan ook goed te zien.

pakistan zonnepanelen

In augustus is de productie van 100MW opgestart na de bouw door een Chinees bedrijf, dat de volledige installatie in minder dan 3 maanden heeft uitgevoerd.

De aantallen zijn nu al indrukwekkend, maar de huidige installatie is een eerste stap naar de uiteindelijke capaciteit van 1000MW tegen 2017. Hiervoor zullen 5,2 miljoen zonnepanelen worden opgesteld, die in totaal 320.000 gezinnen van elektriciteit zullen voorzien. Ter vergelijking produceert onze oudste kerncentrale Doel 1 “amper” 430MW.

Natuurlijk is er een verschil tussen de daadwerkelijk gerealiseerde opbrengst en het geïnstalleerde vermogen. Met 13u zonlicht per dag en amper bewolking of regen heeft dit project natuurlijk betere papieren, dan de panelen op onze daken.

55edccef68e17

Related Posts

About The Author

Add Comment