Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Groene lening in Brussel voor zonnepanelen

In Vlaanderen kan men reeds sinds begin 2015 gebruikmaken van de groene lening voor energiebesparende investeringen, zoals ook de plaatsing van zonnepanelen.

Sinds vandaag (1 september) kan je nu ook in het Brussels hoofdstedelijk gewest gebruikmaken van deze groene leningen voor investeringen in hernieuwbare energie, zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. Voorheen was deze enkel aan te vragen voor isolatie, superisolerende beglazing,…

De plaatsing of werken moeten worden uitgevoerd worden door een aannemer die in de Kruispuntbank van Ondernemingen ingeschreven is, aan de btw onderworpen is en over de gereglementeerde toegang tot het beroep beschikt.

Voor elk pand in het Brussels Gewest wordt de Brusselse groene lening aangeboden aan zowel de inwonende eigenaars, eigenaars die hun pand verhuren (onder bepaalde voorwaarden) en ook huurders (met akkoord van de eigenaar).

Concreet is er een rentevoet van 0 tot 2% en dient de woning minimaal 5 jaar bewoond te zijn. Het maximale bedrag dat kan worden geleend bedraagt 25.000EUR. Deze groene lening kan eenvoudig worden aangevraagd via het energiehuis, wat reeds 3000 maal is toegekend sinds de start in 2008.

Related Posts

About The Author

Add Comment