Zonnepanelen nodig? Vergelijk en bespaar!

Franse verplichting zonnepanelen voor commerciële gebouwen

Afgelopen donderdag heeft het Franse parlement een nieuwe wet goedgekeurd in het kader van hernieuwbare energie en isolatienormen.

Na een afzwakking van het eerdere voorstel worden nieuwe gebouwen in commerciële zones in Frankrijk nu verplicht om een deel van hun dak te gaan voorzien voor 1 van volgende keuzes:

  • De plaatsing van een groen dak met planten.
  • De plaatsing van zonnepanelen voor energieopwekking.

De plaatsing van planten op een dak is in vele andere landen al een populaire manier geworden voor verschillende redenen. Zo geeft dit een goede dakisolatie (zowel in winter als zomer) en daarnaast wordt regenwater langer bijgehouden, waardoor bij hevige regenval niet alles direct mee de riolering ingaat.

In België kan je dit bijvoorbeeld ook al terug vinden in het groendak van de Corda Campus in Hasselt.
corda campus groendak

Natuurlijk is niet elke dakconstructie geschikt voor een dergelijke beplanting. Daarom voorziet de Franse wet ook in de mogelijkheid om te kiezen voor de plaatsing van zonnepanelen.

De wet is op het einde wel verder afgezwakt, daar een eerste versie voor alle nieuwbouwwoningen zou gaan gelden. Dit is nu terug gebracht naar nieuwe gebouwen in commerciële zones.

Deze Franse wet is een eerste stap in Frankrijk om minder afhankelijk te worden van kernenergie, daar Frankrijk in 2012 bijvoorbeeld nog voor 83% op kernenergie rekende voor zijn stroomvoorziening!

Related Posts

About The Author

No Responses

Add Comment